Tejsav – Kozmetikai alkalmazás bőrápolásban és formulázásban

Tejsav – Kozmetikai alkalmazás bőrápolásban és formulázásban

Mi a tejsav?

A tejsav természetesen előfordul a tejben, és a bőrben is jelen van. A kozmetikai formulákban bőrkondicionáló, nedvesítő és pufferelő összetevőként használják.

A tejsav hozzájárul a bőr természetesen savas környezetének fenntartásához, és támogatja a bőr természetes hidratáló funkcióját. Bőrlágyító készítményekben is alkalmazható.

Tejsav a bőrápolásban

Alfa-hidroxisavként (AHA) a tejsavat gyakran olyan bőrápoló termékekben használják, amelyek a bőr textúrájának és puhaságának javítását célozzák. Összehúzó hatású is lehet, valamint a kozmetikai formulák pH-értékének beállítására is alkalmazható.

Magasabb koncentrációban a tejsavas készítményeket hagyományosan megvastagodott bőrterületeken is alkalmazták, bár az ilyen felhasználások kívül eshetnek a szokásos kozmetikai állítások körén.

Összetevő-információ

INCI Name: Lactic Acid
CAS Number: 50-21-5
EINECS/EC Number: 200-018-0
Functions: Buffering, Humectant, Skin Conditioning

References

Dweck, Anthony. Handbook of Natural Ingredients (Dweck Books 4). Dweck Data.

Kapcsolat

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Töltse ki projekt kérdőívünket

Ez segít nekünk abban, hogy jobban megismerjük Önt és a projektjét, és a legmegfelelőbb csapatot állítsuk össze Önnek. A kérdőív kifejezetten akkor hasznos, ha már konkrét elképzelései vannak leendő termékeiről.

Foglaljon időpontot

További kérdései vannak? Foglaljon egy 30 perces ingyenes konzultációt vállalatunk egyik alapítójával.