Calendula (Calendula Officinalis) – Kozmetikai felhasználása az érzékeny és száraz bőr ápolásában

Mi a Calendula?
A Calendula, közismert nevén körömvirág, a Calendula officinalis növényből származik. A növényt régóta használják hagyományos gyógynövényes készítményekben és bőrápolásban.
A körömvirágolaj a körömvirág virágainak lipofil összetevőit és jellegzetes aromáit tartalmazza növényi olajos közegben. Ez alkalmassá teszi a körömvirágból származó tulajdonságok olajbázisú kozmetikai formulákba történő beépítésére.
Kozmetikai felhasználás
A Calendulát elsősorban emolliens és bőrvédő összetevőként alkalmazzák. Különösen alkalmas száraz, hámló, igénybevett vagy érzékeny bőrre szánt formulákhoz.
Beépíthető többek között:
- Érzékeny bőrre szánt krémekbe
- Babaápolási termékekbe
- Bőrvédő készítményekbe
- Száraz bőrre szánt krémekbe és balzsamokba
- Testápoló termékekbe
- Körömvirág-alapú olajokba és lotionökbe
Hagyományos felhasználás
A körömvirágot évszázadok óta használják európai és más hagyományos gyógynövényes gyakorlatokban. Történeti feljegyzések szerint a rómaiak, görögök, ókori egyiptomiak, arabok és hinduk is alkalmazták.
A 16. században a körömvirág gyakori kerti növény volt, amelyet a gyógynövényismerők nagyra értékeltek. A szárított virágokat hagyományosan levesekben és teákban is használták, valamint természetes színezékként sajthoz.
Összetevőre vonatkozó információk
INCI: Calendula Officinalis Extract
CAS: 84776-23-8
Function: Emollient
Hivatkozások
Dweck, Anthony. Handbook of Natural Ingredients (Dweck Books 4) . Dweck Data. Kindle Edition.
Kapcsolat
Ez segít nekünk abban, hogy jobban megismerjük Önt és a projektjét, és a legmegfelelőbb csapatot állítsuk össze Önnek. A kérdőív kifejezetten akkor hasznos, ha már konkrét elképzelései vannak leendő termékeiről.
További kérdései vannak? Foglaljon egy 30 perces ingyenes konzultációt vállalatunk egyik alapítójával.