Pyrus Malus Seed Oil – Emolliens alma-magolaj kozmetikai formulákhoz

Pyrus Malus Seed Oil – Emolliens alma-magolaj kozmetikai formulákhoz

Mi a Pyrus Malus Seed Oil?

A Pyrus Malus Seed Oil az alma, Pyrus malus L., a Rosaceae családba tartozó növény magjaiból sajtolt olaj. Az alma-magolaj hideg sajtolással és szűréssel, oldószerek használata nélkül is előállítható.

Az olaj természetesen gazdag esszenciális zsírsavakban, és kozmetikai összetevőként olyan termékekben használják, mint a hajbalzsamok, kéz- és testápolók, valamint samponok.

Az alma-magolaj összetétele

Az alma-magolaj nagy arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat.

Főbb zsírsavai:

  • Linolsav: körülbelül 60%
  • Olajsav: körülbelül 27,5%
  • Palmitinsav: körülbelül 7,4%
  • Sztearinsav: körülbelül 2%

A pontos zsírsavprofil az olaj eredetétől és feldolgozásától függően változhat.

Kozmetikai alkalmazások

A Pyrus Malus Seed Oil-t elsősorban emolliensként használják, amely javítja a bőrérzetet és a kozmetikai formulák kondicionáló tulajdonságait. Számos bőrápoló és hajápoló termékbe beépíthető, különösen természetes növényi olajokat tartalmazó formulákba.

Ingredient Information

INCI Name: Pyrus Malus Seed Oil
CAS Number: 85251-63-4
EINECS/EC Number: 286-475-7

References

Dweck, Anthony. Handbook of Cosmetic Ingredients: - their use, safety and toxicology (Dweck Books 5).

Kapcsolat

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Töltse ki projekt kérdőívünket

Ez segít nekünk abban, hogy jobban megismerjük Önt és a projektjét, és a legmegfelelőbb csapatot állítsuk össze Önnek. A kérdőív kifejezetten akkor hasznos, ha már konkrét elképzelései vannak leendő termékeiről.

Foglaljon időpontot

További kérdései vannak? Foglaljon egy 30 perces ingyenes konzultációt vállalatunk egyik alapítójával.