Ozokerit viasz – Tulajdonságai és kozmetikai alkalmazása

Ozokerit viasz – Tulajdonságai és kozmetikai alkalmazása

Mi az ozokerit viasz?

Az ozokerit viasz általában fehér, kristályos, szagtalan és íztelen szilárd anyag. Leggyakrabban paraffin- és mikrokristályos viaszok keverékeiből állítják elő. Ezek a viaszok kombinálva szélesebb funkcionalitást biztosíthatnak, mint külön-külön.

Az ozokerit viasz fő tulajdonságai

Viszkozitás és struktúra
Az ozokerit viasz növelheti a kozmetikai formulák viszkozitását és javíthatja azok szerkezetét.

Emulzióstabilitás
Hozzájárulhat az emulziók stabilitásának javításához, valamint a késztermék fizikai konzisztenciájához.

Gélerősség
A viasz növeli a gélerősséget folyékony és félszilárd rendszerekben, ezért hasznos ott, ahol szilárdabb szerkezetre van szükség.

Keménység és magas olvadáspont
Az ozokerit kemény, viszonylag magas olvadáspontú viasz, ezért különösen alkalmas szilárd kozmetikai termékekhez.

Kozmetikai alkalmazások

Az ozokerit viaszt gyakran használják:

  • Rúzsokban
  • Ajakbalzsamokban és egyéb ajakápoló termékekben
  • Folyékony és félszilárd kozmetikai formulákban
  • Más olyan formulákban, amelyeknél nagyobb viszkozitásra és strukturáltságra van szükség

Rúzsokban és ajakápoló termékekben segít a szerkezet kialakításában és javítja a stift szilárdságát.

Ingredient Information

INCI: Ozokerite

References

Cosmetic Formulation Principles and Practice – Heather A.E. Benson, Michael S. Roberts, Vânia Rodrigues Leite-Silva, Kenneth A. Walters.

Kapcsolat

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Töltse ki projekt kérdőívünket

Ez segít nekünk abban, hogy jobban megismerjük Önt és a projektjét, és a legmegfelelőbb csapatot állítsuk össze Önnek. A kérdőív kifejezetten akkor hasznos, ha már konkrét elképzelései vannak leendő termékeiről.

Foglaljon időpontot

További kérdései vannak? Foglaljon egy 30 perces ingyenes konzultációt vállalatunk egyik alapítójával.