Hidrogén-peroxid – Oxidáló és antimikrobiális kozmetikai összetevő

Hidrogén-peroxid – Oxidáló és antimikrobiális kozmetikai összetevő

Mi a hidrogén-peroxid?

A hidrogén-peroxid tiszta, színtelen folyadék, amelyet számos kozmetikai és testápolási termékben alkalmaznak. Különösen gyakori hajfestékekben, hajszőkítőkben, hajkondicionálókban, samponokban és hajöblítőkben, valamint fogfehérítő termékekben.

Kozmetikai alkalmazások

A hidrogén-peroxidot elsősorban oxidáló és antimikrobiális hatóanyagként alkalmazzák.

Oxidatív hajfestés során elősegíti a végső hajszínért felelős színes vegyületek kialakulását. Hajszőkítő termékekben oxidáló tulajdonságai hozzájárulnak a haj világosításának folyamatához.

Szájápolási termékekben a hidrogén-peroxid oxidálhatja a fogakon lévő elszíneződéseket, ezáltal hozzájárulhat a fogak fehérítéséhez.

Antimikrobiális összetevőként gátolhatja vagy elpusztíthatja a mikroorganizmusokat.

Egyéb felhasználások

A hidrogén-peroxidnak a kozmetikai iparon kívül is vannak alkalmazásai. Az eredeti forrás szerint élelmiszerekben antimikrobiális, oxidáló, redukáló és fehérítő anyagként is használják. Bizonyos fertőtlenítő készítményekben szintén alkalmazható.

Ingredient Information

INCI Name: Hydrogen Peroxide

References

Dweck, Anthony. Handbook of Cosmetic Ingredients: - their use, safety and toxicology (Dweck Books 5).

Kapcsolat

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Töltse ki projekt kérdőívünket

Ez segít nekünk abban, hogy jobban megismerjük Önt és a projektjét, és a legmegfelelőbb csapatot állítsuk össze Önnek. A kérdőív kifejezetten akkor hasznos, ha már konkrét elképzelései vannak leendő termékeiről.

Foglaljon időpontot

További kérdései vannak? Foglaljon egy 30 perces ingyenes konzultációt vállalatunk egyik alapítójával.