Ginseng (Panax Ginseng Root Extract) – Kozmetikai alkalmazása a bőr- és hajápolásban

Ginseng (Panax Ginseng Root Extract) – Kozmetikai alkalmazása a bőr- és hajápolásban

Mi a ginzenggyökér-kivonat?

A ginzenggyökér-kivonat a Panax ginseng növényből származik, amelyet Ázsia hagyományos gyógyászatában régóta alkalmaznak. A Panax név a görög panakos szóból ered, amelynek jelentése „mindenre gyógyír”, és a ginzeng széles körű hagyományos alkalmazására utal.

A ginzenget hagyományosan általános tonikként is alkalmazták, különösen a vitalitás támogatására és a fáradtság megjelenésének mérséklésére szánt készítményekben. Ezeket a hagyományos felhasználásokat nem szabad kozmetikai kezelési állításokként értelmezni.

Kozmetikai felhasználás

A kozmetikai formulákban a ginzenggyökér-kivonatot elsősorban bőrkondicionáló, bőrvédő, hajkondicionáló és tonizáló tulajdonságai miatt alkalmazzák.

Többek között az alábbi termékekbe építhető be:

  • arcbőrápoló termékek
  • testápoló formulák
  • tonizáló és revitalizáló termékek
  • hajápoló termékek
  • fejbőrápoló formulák
  • érett vagy fáradtnak tűnő bőrre szánt termékek

Növényi eredete és hagyományos felhasználása miatt a ginzeng népszerű összetevője a természetes és növényi alapú bőrápolásra pozicionált formuláknak is.

Összetevőre vonatkozó információk

INCI: Panax Ginseng Root Extract
CAS: 84650-12-4
Funkciók: Emolliens, hajkondicionáló, bőrvédő, tonizáló

Hivatkozások

Dweck, Anthony. Handbook of Natural Ingredients (Dweck Books 4) . Dweck Data. Kindle Edition.

Kapcsolat

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Töltse ki projekt kérdőívünket

Ez segít nekünk abban, hogy jobban megismerjük Önt és a projektjét, és a legmegfelelőbb csapatot állítsuk össze Önnek. A kérdőív kifejezetten akkor hasznos, ha már konkrét elképzelései vannak leendő termékeiről.

Foglaljon időpontot

További kérdései vannak? Foglaljon egy 30 perces ingyenes konzultációt vállalatunk egyik alapítójával.