Dextrin – Kozmetikai alkalmazások bőrápolásban és testápolásban

Dextrin – Kozmetikai alkalmazások bőrápolásban és testápolásban

Mi a Dextrin?

A dextrin keményítőből előállított, vízben oldódó poliszacharidok csoportja. A fehér dextrineket száraz keményítő sav jelenlétében, általában 150 °C alatti hőmérsékleten történő hevítésével állítják elő.

A dextrinek a keményítő részleges lebontása során keletkeznek, összetételük és tulajdonságaik pedig az előállítási folyamattól függően változhatnak.

Kozmetikai alkalmazások

Keményítőből származó természetük és vízoldhatóságuk miatt a dextrinek olyan kozmetikai és testápolási formulákban alkalmazhatók, ahol textúramódosításra, kötésre és filmképzésre van szükség.

Tulajdonságaik alapján többek között az alábbi formulákban lehetnek relevánsak:

  • Bőrápoló termékek
  • Hajápoló termékek
  • Krémek és testápolók
  • Poralapú kozmetikumok
  • Kötő- vagy filmképző tulajdonságot igénylő termékek

A konkrét funkció a felhasznált dextrin típusától és minőségétől függ.

Összetevő-információ

INCI: Dextrin

Eredet: Keményítőből származó poliszacharid

References

Dweck, Anthony. Handbook of Natural Ingredients (Dweck Books 4) . Dweck Data.

Kapcsolat

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Töltse ki projekt kérdőívünket

Ez segít nekünk abban, hogy jobban megismerjük Önt és a projektjét, és a legmegfelelőbb csapatot állítsuk össze Önnek. A kérdőív kifejezetten akkor hasznos, ha már konkrét elképzelései vannak leendő termékeiről.

Foglaljon időpontot

További kérdései vannak? Foglaljon egy 30 perces ingyenes konzultációt vállalatunk egyik alapítójával.