Szén (Charcoal) – Meghatározás, tulajdonságok és kozmetikai alkalmazások

Mi a szén?
A szén (Charcoal) széntartalmú anyag, amelyet szerves anyagok szabályozott körülmények között történő hevítésével állítanak elő. Kozmetikai alkalmazásokban jellemzően finom por formájában használják, és elsősorban annak köszönhetően értékes, hogy anyagokat képes adszorbeálni a felületén.
A szén adszorpciós tulajdonságai
Az aktivált szén porózus szerkezete és nagy fajlagos felülete lehetővé teszi különböző anyagok adszorpcióját. Ez a tulajdonság jól ismert a vízkezelésben, ahol a porított szén képes eltávolítani oldott szerves vegyületeket, színt okozó anyagokat, peszticideket, valamint az ízért és szagért felelős vegyületeket.
A kozmetikai formulákban ezek az adszorpciós tulajdonságok többek között azért indokolják a szén alkalmazását, mert beépíthető tisztító és purifikáló termékekbe.
A szén kozmetikai termékekben
A szén többek között az alábbi termékekben alkalmazható:
- arctisztítók,
- tisztítómaszkok,
- hámlasztó termékek,
- testtisztító termékek,
- szappanok és szilárd tisztítótermékek.
Különösen azokkal a termékekkel társítják, amelyek mélytisztító vagy tisztító hatású érzékszervi élményt kívánnak biztosítani.
A szén végső teljesítménye a felhasznált szén típusától és minőségétől, részecskejellemzőitől, koncentrációjától és a teljes formulától függ.
Biztonsági szempontok
Mint minden kozmetikai összetevő esetében, az adott szénminőség alkalmasságát a tervezett felhasználás, a specifikációk, a tisztaság és a kész formula alapján kell értékelni.
Összetevő-információ
INCI név: Charcoal Powder
CAS-szám: 8021-96-6
EINECS-szám: Not found
Kapcsolat
Ez segít nekünk abban, hogy jobban megismerjük Önt és a projektjét, és a legmegfelelőbb csapatot állítsuk össze Önnek. A kérdőív kifejezetten akkor hasznos, ha már konkrét elképzelései vannak leendő termékeiről.
További kérdései vannak? Foglaljon egy 30 perces ingyenes konzultációt vállalatunk egyik alapítójával.