Acai bogyó olaja (Euterpe Oleracea Fruit Oil) – Kozmetikai felhasználása a bőrkondicionálásban

Acai bogyó olaja (Euterpe Oleracea Fruit Oil) – Kozmetikai felhasználása a bőrkondicionálásban

Mi az acai bogyó olaja?

Az acai bogyó olaját az Euterpe oleracea, Dél-Amerikában őshonos pálmafaj terméséből nyerik. Az acai termése kerek, vöröseslila, átmérője körülbelül 1–2 cm. A termés mintegy 80%-át a magok teszik ki.

Az acai sötétlila bogyóként ismert, ízét gyakran bogyós gyümölcsök és csokoládé kombinációjaként írják le. Számos acai-alapú termék érhető el, többek között levek, porok és kivonatok.

Kozmetikai felhasználás

A kozmetikai formulákban az acai bogyó olaját elsősorban bőrkondicionáló és okkluzív összetevőként alkalmazzák. Okkluzív anyagként hozzájárulhat a bőrfelszínen kialakuló védőréteghez, ezáltal segítheti a nedvességvesztés csökkentését.

Ezért az alábbi terméktípusokban lehet alkalmazható:

  • Bőrkondicionáló krémek és testápolók
  • Hidratáló formulák
  • Arcbőrápoló termékek
  • Testápoló termékek
  • Száraz bőrre szánt termékek

Antioxidáns tulajdonságok

Az acai termésével kapcsolatos kutatások elsősorban antioxidáns tulajdonságaira összpontosítottak. In vitro vizsgálatok antiproliferatív és gyulladáscsökkentő aktivitást is vizsgáltak, amely összefüggésben állhat antioxidáns összetevőivel.

Összetevőre vonatkozó információk

INCI: Euterpe Oleracea Fruit Oil
CAS: 861902-11-6
Function: Skin Conditioning Agent – Occlusive

Hivatkozások

Dweck, Anthony. Handbook of Natural Ingredients (Dweck Books 4) . Dweck Data. Kindle Edition.

Kapcsolat

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Töltse ki projekt kérdőívünket

Ez segít nekünk abban, hogy jobban megismerjük Önt és a projektjét, és a legmegfelelőbb csapatot állítsuk össze Önnek. A kérdőív kifejezetten akkor hasznos, ha már konkrét elképzelései vannak leendő termékeiről.

Foglaljon időpontot

További kérdései vannak? Foglaljon egy 30 perces ingyenes konzultációt vállalatunk egyik alapítójával.